zaterdag, januari 15, 2005

Konijntje in de koplampen

Half december zag ik dit al aankomen: belangrijk congres in februari, en ik moet er nog flink aan voorbereiden, niet alleen de presentatie, maar ook produceren van nieuw materiaal, data, plaatjes, en eigen kennis bijspijkeren.

En wat me altijd gebeurt: ik denk weliswaar: "Ga nu eens echt aan de slag", maar er komt gewoon weinig uit m'n handen, ik geef voorrang aan andere zaken die ik dan belangrijker acht. Tot uiteindelijk de deadline zo dichtbij is, dat ik echt nachten moet doorwerken om goed voor de dag te komen. Als een konijntje in de koplampen: Je ziet de auto al van verre aankomen, maar blijft besluiteloos zitten, huppelt wat heen en weer, maar schiet niet op en steekt niet over. Tot je 'overreden' dreigt te worden door de deadline. Nu is me dat nooit echt gebeurd, ik ben blijkbaar wel een slim konijn dat op het laatst nog net z'n hachje redt. 't Is alleen beetje zonde van de tijd, en ook wel a-relaxed.

Nou ja, we maken er wel weer wat van.