zondag, mei 07, 2006

GPX

Nu vond ik het al fantastisch om in Google Earth plaatsen op te zoeken, maar ik heb nu weer een nieuw speledingetje. Routes (tracks) en waypoints bovenop satellietdata tonen, als je een mooie tocht ergens gemaakt hebt.

Zo was ik pas met een stel vrienden mountainbiken rond de Drunense Duinen. Van Costyn leende ik een GPS ontvangertje, die de hele route vastlegde:Ik maakte bovenstaande afbeelding door het GPX-bestand in Google Earth te importeren. Je ziet hoe de route taktisch de zandverstuiving net vermijdt, er mooi omheen loopt.

Onlangs maakte ik een lange fietstocht met Martin, een schitterende route langs, Lek, Linge en Waal, door de bloesemgebieden van de Tielerwaard. De route:


(plaatjes zijn klikbaar voor grote versie)

Niet alleen de voorpret is dus belangrijk, maar het blijkt dat ook de napret van actieve uitjes er mag zijn!