dinsdag, september 06, 2005

Waterratten

Eindelijk hebben we dan die nazomer waar we de afgelopen maanden de kwakkelzomer mee goedpraatten. En aangezien alle vrienden wel zo'n beetje terug van vakantie waren, was dit het ultieme moment om een gezellige kano-middag op de Kromme Rijn te plannen. Afgelopen zondagmiddag trokken wij er dus op uit.


Aangezien de kanoverhuur al om 18 uur sloot, ging het 's avonds pannenkoeken eten bij Theehuis Rhijnauwen niet door. Gelukkig hadden Bas, Lars en Brigitte een overlevingspakket mee, bestaande uit 1 appeltaart, 3 zakjes tijgernoten (div. smaken), 1 fles rode wijn, 2 watermeloenen met wodka1, en had Costyn 2 fijn gekoelde sixpackjes.


Een ijzeren roeiboot is voor mietjes, maar een kano (correctie: kajak) leek weer te wankel, dus gingen we voor de canadese kano's (en dus geen kano's). Welnu, die waren pas wankel! Twee redenen: drie volwassen mannen in 1 Can. kano is toch wat veel, en bovendien zitten de bankjes bovenaan de rand. Oftewel: je zwaartepunt ligt veel te hoog. Uit het niets leken we telkens om te slaan, en niemand die het gedaan had. Na een bijna-kanteling, en de navolgende waterhoos-actie zijn we op de bodem gaan zitten. Een gouden greep! Wat een stabiliteit!


Omdat we via de boot dus niet meer in het water konden geraken, zijn we maar even aangemeerd, zodat we wat dwaze duiken konden maken:


(overigens een perfect getime'de foto door Costyn, als ik zin had, maakte ik er een fake-advertentie van voor één-of-andere feelgood-reclame campagne)


Met een BBQ in Lars' achtertuin, die ooit de mijne was, sloten we de dag af. Reuze gezellig!


1 Pas op, bravo, dat linkt naar Fok!