donderdag, augustus 25, 2005

Het spoor bijster

Een uitstekende tip voor een leuk groepsuitje is wat mij betreft het labyrint bij het Drielandenpunt in Vaals. Ik was met mijn familie een weekend naar zuid Limburg, waar ik samen met twee ooms en een nicht wat activiteiten had opgezet. Dit alles in een soort competitie-verband, met 4 teams en vrolijk gekleurde team-petjes.


Of het labyrint het meest hilarisch was weet ik niet (het zaklopen, de familie-ski's en het touwtrekken gooiden ook hoge ogen), maar het was wel één groot feest. Iedere minuut stuurden we van elk team 1 persoon het labyrint in. Het team dat als eerste compleet op de middentoren stond, was spelwinnaar. Ik bemande de finish, en kon vanaf die middentoren dus schitterend alle gekleurde petjes zien rondrennen. Hoe meer personen de finish gehaald hadden, des te luider werd het geschreeuw naar de nog dolende personen. We zullen als familie daar niet onopgemerkt zijn gebleven.

Nog wat grappige wetenswaardigheden: Het labyrint (door Adrian Fischer) is het grootste van Europa, is computer gestuurd met bewegingsdetectie (waterzuilen die beginnen te spuiten), bevat loopbruggen (extra dimensie), en bevat de Nederlandse en Belgische leeuw, en de Duitse adelaar in het heggenpatroon. Bijzonder.