zondag, mei 20, 2007

Strikt monotoon stijgend

trainingsrondje [..] met 29.7 gemiddeld [..] Gisteren ging het met 30.7, mijn ambitieuze doelstelling is om het op 35 te kunnen

Het gaat de goede kant op; fietste ik het onlangs met windkracht 5 tegen op de Lekdijk nog op 32,4 gemiddeld, vandaag zat ik met een zwakke tot matige wind op 33,8 gemiddeld. Woohoo!

maandag, mei 14, 2007

Afgeluisterd

Afgelopen zaterdagmorgen opgevangen in de AH, een meisje met d'r handje op de rand van het winkelwagentje:

Papaa?
— Jaa?
Omdat wij geen mama hebben, dan kunnen we toch nog wel een moederdagtaart kopen?

Toch een beetje aandoenlijk.

maandag, mei 07, 2007

Gedreven door het weer

Zo, we hebben een periode van zo'n vijf weken droogte en zonnig weer achter de rug. En eindelijk is daar dan weer de regen:
KNMI webcam 7-5-'07

De landbouwers zullen blij zijn, droogte in de lente is vast niet goed voor de opkomende kooltjes, asperges en ander lekkers. Mijn baas is vast ook blij, want bij regen werk ik toch net wat harder dan bij mooi weer.

Bij mooi weer neem ik dagen vrij, vul de bloembakken op mijn balkon, lees de krant in het Griftpark, haal een lekker ijsje bij Roberto; niks mis met wonen in Tuindorp-Oost :)

Bij mooi weer fiets ik ook, bijvoorbeeld mountainbiken in de Drunense Duinen (mooi beeldvormend verteld door Arie).
Of ik fiets op de weg met Martin. Soms een lange tocht, ooit begonnen als wild plan vanuit Leeuwarden (230km) (eerste zondagmorgentrein heen, fiets terug), later vanuit Maastricht (230km), en onlangs een rondje Zeeland (210km). Werd ik op de eerste tocht nog flink stuk gereden, tegenwoordig kom ik wel lekker mee, getuige ook deze chronologische foto's:Tegenwoordig hebben Martin en ik ook een 'snel' trainingsrondje opgesteld, ca. 45 km. De eerste keer ging met 29.7 gemiddeld, maar toen kletste ik ook teveel. Gisteren ging het met 30.7, mijn ambitieuze doelstelling is om het op 35 te kunnen, maar dat gaat echt niet makkelijk worden. Ben benieuwd naar wat ik na de zomer hierover kan melden... Eén geruststelling: ik beloof plechtig dat ik niet mijn benen zal scheren.